Algemene info verpakkingen:

Plastic flessen

In de cosmetische industrie hebben flessen van plastic een breed scala aan gebruiksmogelijkheden. Tegenwoordig zijn vooral de zeer transparante PET-flessen uiterst relevant geworden bij de presentatie van schoonheidsproducten. Naar aanleiding van die mode bieden wij u tal van modellen en stijlen van transparante PET-flessen en geschikte doppen. In ons gehele assortiment vindt u ook flessen in wit en bruin met aluminium schroefdop, lotion en zeeppompen, Spray Triggers, schijfdoppen en speciale PET-flessen.

 Plastic potten en blikken

Onze plastic potten met deksels zijn de ideale verpakking voor schoonheidscrèmes en zalven, of het nu gaat om industriële, farmaceutische of zelfgemaakte crèmes. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en vormen.

Airless dispensers

Airless-dispensers moeten meer worden gevuld dan het nominale volume. U moet dicht bij het maximale vulvolume staan. Als de dispenser is gevuld met het nominale volume, waardoor er een kleine luchtspleet ontstaat tussen het vulmateriaal en de onderkant van de dispenserkop, zijn extra pompslagen nodig om het airless doseersysteem in een operationele toestand te brengen.

Let op: airless dispensers zijn alleen voor producten met een viscositeit van ongeveer 1.000 tot 70.000 mPas. Het is daarom raadzaam om voor het bottelen de juiste viscositeit te controleren!

In airless-systemen wordt het product geïsoleerd van de lucht. Dat is de reden waarom airless-doseersystemen fabrikanten toestaan het gebruik van conserveermiddelen te beëindigen - daarom zijn airless-dispensers het juiste verpakkingssysteem voor organische cosmetica.